Boken

Boken Spår av passion är ett måste för dig som redan har åkt smalspårsjärnvägen mellan Hultsfred-Västervik, vill åka den – eller är intresserad av hur starkt engagemang hos människor kan få en bygd att leva och känna stolthet. Fotografen Staffan Ekengren tecknar ett nära porträtt av arbetet på och runt omkring dagens järnväg.

”Köp, läs och njut – boken kan verkligen rekommenderas!”

Tidningen Tåg, nr 5, 2022

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️
”Ekengrens porträtt av smalspårsjärnvägen är en bok att njuta av, bläddra i och gärna återkomma till”

Håkan Stenow, BTJ-häftet nr 15, 2022

Spår av passion är en attraktivt formgiven och inbunden coffeetable-bok på 152 sidor med över 100 bilder. Blandningen mellan fantastiska interiörbilder i fyrfärg, nya stilistiska bilder i svartvitt och gamla biljetter och tågtabeller gör boken till en perfekt presentbok att resa iväg med. Läsaren får följa med i det smutsiga mekandet, sväva högt över rälsen med drönare och vara resesällskap i den mysiga kupén. Spår av passion berättar en berättelse om hur passion och jävlar anamma gör järnvägen möjlig, men också om hur den skapar glädje hos människor lokalt, nationellt och även internationellt.

Så här köper du Spår av passion:

  • Beställ från nätbokhandlarna Adlibris, Bokus eller Ginza.
  • Beställ signerad direkt från författaren och fotografen Staffan Ekengren. Gör så här: Maila din beställning till photography(at)staffanekengren.se. Ange namn och adress samt om du vill ha boken signerad. Boken kostar 280 kronor plus 79 kronor i frakt. Swisha totalbeloppet (359 kr) till 0708-130277 (Staffan Ekengren). Beställningen skickas normalt inom en till två dagar efter betalning.
  • Boken finns också att köpa ombord på tågen samt på vissa av stationerna.
  • Boken finns också i ett flertal fysiska bokhandlar och butiker, bland annat Erik Hultgrens i Västervik, shoppen på Västerviks Museum samt Kartbutiken i Stockholm.